Menu weselne
Przywitanie chlebem i solą oraz kieliszkiem wina musującego
Obiad: | Obiad: |
Rosół | Krem brokułowy z groszkiem ptysiowym |
Schab z grilla | Udko faszerowane |
Rolada drobiowa nadziewana suszonymi pomidorami | Zrazy wołowe |
Zrazy wołowe w sosie grzybowym | Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym |
Zapiekane ziemniaki puree | Kotlet de volaille |
Ziemniaki z koperkiem | Ziemniaki |
Kapusta zasmażana | Frytki |
Zestaw surówek | Sosy pieczeniowe |
Warzywa na parze | |
Deser: | Zestaw surówek |
Lody na płonąco | |
Przekąski zimne: | |
Przekąski: | Plater mięs pieczonych oraz wędlin |
Łosoś w galarecie | Pasztety pieczone z żurawiną |
Śledź bałtycki marynowany w winie | Ruloniki szynkowe z musem chrzanowym |
Jajka na sałatce jarzynowej | Sałatka śledziowa |
Rolada z indyka | Jajko z łososiem |
Plater mięs pieczonych | Kurczak w galarecie |
Tymbaliki z drobiu | Sałatka z serem feta |
Sałata z grillowanym kurczakiem | Sałatka z szynki, sera i papryki |
Masło, pieczywo | Pomidorki faszerowane sałatką francuską |
Pieczywo | |
Danie po północy: | |
Żurek staropolski na ciepło | Przekąski gorące: |
Polędwiczki drobiowe w sosie śmietanowo-grzybowym z ryżem | Zupa gulaszowa |
Boeuf strogonow | |
Napoje: | |
Kawa, herbata | Napoje: |
Soki owocowe | Kawa, herbata |
Woda mineralna | Soki owocowe |
Woda mineralna |